Gratis verzending vanaf €30 in Nederland of in België vanaf €100

FAQ

Zitten er toevoegingen in de supplementen?

Onze supplementen bestaan uit het gevriesdroogde orgaan of de Bone Broth en daar omheen een capsule van gelatine (rundervet). We noemen dit ook wel een ‘whole-food’, omdat het puur en alleen die voeding betreft zonder toevoegingen. Puurder en natuurlijker wordt het dus niet! Om het helemaal helder te maken:

  • 100% vrij van additieven
  • Geen hormoon-, antibioticum-, pesticiden- en GMO-vrij
  • Vrij van allergenen
  • Gevriesdroogd voor optimale voeding
  • Whole food

De producten zijn gevriesdroogd, wat betekend dat?

Vriesdrogen, ook bekend als lyofilisatie, wordt gebruikt om vocht uit onze producten te verwijderen. Doordat op deze wij 98-99% van het vocht wordt verwijderd is er geen mogelijk voor potentiële microben en parasieten om zich te ontwikkelen. Aangezien microben (virussen, bacteriën, parasieten enz.) zonder vocht niet kunnen overleven, zorgt dit voor een ultra puur product.

Moet je het met voeding innemen?

Je kunt de supplementen zowel met als zonder voeding innemen.

Waarom komen de producten uit Nieuw-Zeeland?

De ligging en het klimaat van Nieuw-Zeeland zorgen voor een ideale omgeving waardoor de runderen het hele jaar door buiten kunnen verblijven. Door het milde klimaat groeit het gras het hele jaar door en kunnen de runderen eten wat voor hun het meest gezond is. Dat heeft grote invloed op de kwaliteit van de organen die wij gebruiken in onze supplementen.

Nieuw-Zeeland wordt nauwlettend gevolgd door een wereldwijd toonaangevend bioveiligheidssysteem. Strenge eisen, procedures voor benodigde certificaten en audits zorgen ervoor dat we volledige veiligheid kunnen bieden.

Er is in Nieuw-Zeeland nog nooit een geval van gekkekoeienziekte geweest. BSE (gekkekoeienziekte); scrapie en andere bekende TSE’s, komen niet voor in Nieuw-Zeeland. Er is een nationaal surveillanceprogramma voor uitgebreide monitoring.

Komen de producten van 100% grasgevoerde runderen?

Onze producten komen van runderen die het hele jaar door buiten zijn geweest, dus 100% grasgevoerd of ook wel grass-finished genoemd. Dat is best uniek, de meeste grasgevoerde runderen zijn eigenlijk nooit 100% grasgevoerd. In de wintermaanden gaan deze dieren vaak in stallen en krijgen naast gedroogd gras – ook maïs of graan – aangeboden. Een rund is eigenlijk niet gebouwd om graan te eten. Hun magen verteren gras veel beter en hierdoor groeien ze langzamer en dit geeft meer gezonder vet in de vorm van Omega-3. Het komt ook zeker ten goede aan de kwaliteit van de organen van de runderen. In Nieuw-Zeeland en in onze weilanden groeien vele soorten gras en kruiden, wat veel beter is dan ingezaaide weilanden.

Hoe groot zijn de capsules?

De capsulegrootte is 00. Dat is een normale grootte voor een capsule.

Hebben de supplementen een bepaalde smaak?

Nee, de supplementen zijn smakeloos. Dus je hebt alle gezondheidsvoordelen, zonder je in hoeft te zitten over de smaak!

Kan ik de supplementen tijdens het vasten nemen?

Dat kan, maar doordat ons product echt voeding is zal het je vasten ‘breken’ oftewel je lichaam moet echt aan de slag om ons product te verwerken. Dat gezegd hebbende zal je lichaam snel weer terugkeren naar de toestand van volledig vasten. Toch adviseren wij om tijdens de voedingsuren de supplementen te nemen.

Hoeveel is 1 dosering (6 capsules per dag) in vergelijking met het onbewerkte product?

Zes capsules leveren het voedingsequivalent van ongeveer 30 gram vers orgaanvlees.

Zes capsules van onze lever zouden bijvoorbeeld overeenkomen met de voedingsstoffen die worden aangetroffen in 30 gram lever. Zes capsules van ons Beef Organs-supplement zullen de voedingsstoffen leveren van ongeveer 30 gram totale organen, die bestaat uit gelijke delen lever, nier en hart.

Wat is de gemiddelde houdbaarheidsdatum?

Doordat ons product gevriesdroogd is kunnen we houdbaarheid van tussen de 2 en 20+ jaar garanderen. Dat lijkt extreem veel en dat is het ook! Het vriesdrogen is een proces waarbij 98-99% van het vocht wordt verwijderd. Zoals je vast weet kunnen bacteriën, virussen, parasieten etc. niet overleven zonder vocht. Zodoende houdt je een extreem puur product over met een zeer lange houdbaarheidsdatum.

Slaat de runderlever giftige stoffen op?

Nee, dit is een misvatting die je vaker leest. Sommige zijn in de veronderstelling dat de functie van de lever in het lichaam is om gifstoffen op te slaan voor eliminatie. Als gevolg hiervan kunnen we in deze situatie denken dat we bij het eten van de lever gifstoffen consumeren. Dat klopt echter niet. In feite speelt de lever een rol bij het afbreken (en elimineren) van gifstoffen uit het lichaam, maar slaat deze niet op.

Hypervitaminose a: kun je te veel vitamine A binnenkrijgen?

De toelaatbare bovengrens voor vitamine A is 3.000 mcg (10.000 IE) per dag voor volwassenen ouder dan 18 jaar. De kans dat je hier boven komt is niet groot, sterker nog 43% van de volwassenen heeft een tekort aan vitamine A. Onze testen tonen aan dat we ongeveer tussen de 4000 en iets boven de 5000 IE voor 6 capsules van ons Beef Liver product en bij Beef Organ tussen de 1300 en 1700 IE. Hypervitaminose A is echt, teveel vitamine A kan inderdaad toxiciteit veroorzaken. Echter zijn de meldingen van mensen in een dergelijk geval, in het algemeen afkomstig van maandenlang synthetische vitamine A-supplementen slikken in extreme hoeveelheden. Voor de meeste mensen is te weinig vitamine A een veel groter probleem dan te veel. Onze producten kun je in ieder geval met een gerust hart nemen.

Hoe kan ik de supplementen het best bewaren?

We raden aan om onze producten op een koele, droge plaats op te slaan, zoals een kelder of een voorraadkast.

PASTURE RAISED IN
NEW ZEALAND

FREEZE-DRIED TO PRESERVE NUTRIENTS

GRASSFED AND
GRASFINISHED

Jouw winkelwagen